dilluns, 25 d’agost del 2014

Un nou apartat: "Preguntes freqüents"

Seguim amb l'aplicació de millores proposades pels lectors d'aquest blog. 
Fa ben poc, un/a anònim/a usuari/a, va proposar afegir-ne un apartat de preguntes freqüents, sobretot dirigides a imminents universitaris, que són la majoria dels usuaris d'aquest blog.

A mesura que es vegi oportú, el llistat de preguntes (i de respostes) freqüents, s'anirà completant. De moment, ja teniu a la columna dreta aquest nou apartat, on es respon a tota una sèrie de qüestions, publicades a webs oficials de la Generalitat de Catalunya.

Confio que aquesta nova eina sigui útil.



20 comentaris:

  1. Bones! Jo tinc un dubte, si faig biologia en l'especifica de setembre (2014) i química al juny (2015) a l'hora de fer la preinscripció a l'universitat el 2015, la meva nota seria la nota de la fase general, més la dels dos examens sumada o només d'un examen, la del que tingui millor nota? No se si m'he explicat bé, espero que em puguis ajudar, moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Ariadna!
      Et comptaran les dues notes sumades, sempre que siguin aprovades, és clar.
      Salutacions!

      Elimina
  2. Hola ! Jo tinc una pregunta. Si tinc la selectivitat aprovada i ara faig un cicle formatiu de grau superior. Amb quina nota podré entrar a la universitat ? Em contaran les específiques que ja he fet a les PAU ? Podriem dir que d'alguna manera la nota del cicle formatiu substituiria la de la part comuna de les PAU?
    Merci !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Per entrar a la universitat pots triar el que més et convingui: PAU ja feta o Cicle. En aquest últim cas, pots utilizar la nota de les específiques que ja has fet, o fer de nou aquesta part.
      Com veus, la clau està en si tens millor nota de la part comuna de les PAU+batxillerat, o si és millor la nota del cicle.
      Espero haver-t'ho aclarit una mica.
      Salutacions!

      Elimina
  3. Hola! Saps quan es sabra aproximadament si ens han donat la beca o no? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Sergi!
      Com que el termini s'acaba el 15 d'octubre, suposo que cap a finals d'aquest mes. Però és una suposició...
      Què n'hi hagi sort! Salutacions!

      Elimina
    2. Et refereixes a finals de setembre o finals d'octubre?

      Elimina
  4. Hola, estic fent primer de una carrera però la veritat es que m'agradaria fer medicina. Tinc matrícula al batxillerat i molt bona nota de les específiques. El que passa que l'any passat les mates a la general em van fotre i em vaig quedar a mig punt d'entrar-hi. Quines maneres tinc d'entrar-hi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      En primer lloc, lamento que no hagis pogut entrar a Medicina per mig punt.

      De totes maneres, mig punt és molt en aquesta carrera. Pensa que aquest any, entre la 1ª assignació i la 3ª reassignació (5 assignacions en total), la nota només ha baixat 0,066 (Medicina de la UB).
      Per tant, no t'aconsello que tornis a fer la preinscripció l'any vinent sense més: corres el perill de quedar-te un altre cop a les portes.
      Per anar bé, hauries de repetir la part comuna de les PAU, que és on tens nota més baixa. potser hauries de triar una altra matéria de modalitat diferent a Mates... o preparar-la molt bé. La part específica encara et serveix pel curs vinent.
      Penso que és l'opció més lògica. Això sí: t'ho hauràs de preparar perquè, després d'un any...

      Si vols algún altre aclariment, no dubtis en preguntar.
      Salutacions i sort!

      Elimina
  5. Hola!
    M'agradaria resoldre un dubte. La meva situació és la següent: estic cursant segon d'educació primària a la UAB, i voldria fer un canvi radical de carrera. Tanmateix, les específiques m'han caducat i he arribat tard al canvi d'estudis del Març, i a gestió acadèmica m'han dit que una opció que tinc és repetir les específiques. Voldria preguntar si encara sóc a temps de fer la inscripció,o si hi ha una via alternativa pels que estem fent carreres, ja que he vist que el termini va acabar el Març.
    També voldria aclarir el següent: si em presentés a la selectivitat el setembre, podria fer igualment la matriculació d'educació per al tercer curs (per si de cas) i si veig que les notes m'han anat bé i em puc canviar a Dret, la nova carrera que vull fer, fer el canvi? Ja s'hauria fet un pagament? Seria un embolic...? No em deixarien fer selectivitat si estic matriculada des del juliol a educació...?
    Estic agobiada i nose si és possible res!!!
    Moltes gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      La millor opció és fer la fase específica de les PAU. La matrícula en el teu cas és a primers de maig.
      No té res a veure estar matriculat i fer les PAU. De totes maneres, millor fer les PAU al juny: al setembre corres el risc de que ja no quedin places.
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Aquí tens la pàgina oficial sobre la matrícula de les PAU.:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/proves_dacces_a_la_universitat_pau/matricula_pau/index.html

      Has de mirar l'apartat "Alumnat amb el batxillerat o equivalent de cursos anteriors".
      Sort!

      Elimina
  6. Hola, tinc un dubte.
    Estic esperant a la segona assignació pero m'agradaria pujar notes de les específiques pel seguent any si no entro, si em matriculo a les pau de setembre per pujar nota de les específiques, segueixo optant a la segona assignació?
    Ho pregunto perquè la inscripció es abans que la segona assignació.
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Si fas les PAU i la preinscripció al setembre, ja no optes a les reassignacions del juny, perquè entres a les de setembre.
      La preinscripció del setembre (18 a 21 de setembre) no és abans de la 2ª assignació (23 de juliol) ni abans de la 1ª reassignació (3 de setembre).

      Salutacions!

      Elimina
    2. Gràcies per la informació, pero la matrícula per les PAU del setembre són els dies 20, 21, 22 de juliol, i jo estic esperant a la segona assignació ja que, per poc no vaig entrar a la carrera de farmacia llavors em preguntava que si faig la matrícula per les PAU ja no opto a la segona assignació

      Elimina
    3. Moltes gràcies per la ajuda.

      Elimina
    4. Crec que sí que optes, tot i que et matriculis a les PAU. De totes maneres, si vols més seguretat, fes una consulta a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Salutacions!

      Elimina
  7. Hola Lluís! El teu blog és de gran ajuda. El curs passat 2014-15 vaig fer 2n. de batxillerat i al mes de juny em vaig prsentar a les PAU, no vaig treure la nota suficient x poder estudiar educació primària i aquest any vull fer les específiques per pujar la nota. El meu dubte és si puc examinar-me com especifica de geografia que la vaig fer en el temari general al juny del 2015.
    Un altre dubte és si tinc que matricular-me per fer les PAP quan tinc aprovades les llengües . com estudiant de la convocatòria del juny 2015 he de fer preinscripcio o directament per accesnet faig la matricula. Perdona tantes preguntes. Moltissimes gràcies Luís!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Et contesto per aquí (els altres dos missatges no els publico).
      Per examinar-te de la part rspecífica, pots matricular-te de les assignatures de modalitat que vulguis, encara que ja t'agis examinat en la part comuna, perquè es tracta d'una altra convocatória.
      Si tens les llengües aprovades, no caldria que tornessis a fer les PAP. Però, com que ara canvien de format, penso que el millor que pots fer és una consulta a l'Oficina d'Accés a la Universitat,
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Per matricular-te a la universitat, primer has de fer la preinscripció (a través d'accesnet). El codi accesnet que tenies, ja no et serveix: hauràs de demanr un de nou, també a través d'accesnet.

      Espero haver resolt els teus dubtes. Sort i salutacions!

      Elimina