dimecres, 17 de juny del 2015

Què hi ha després de les PAU?


Ara que ja s'han acabat les proves de selectivitat, és el moment de recordar les dates dels esdeveniments pròxims, que afecten a qui vulgui entrar a la universitat.

Tots els interessats s'han de convertir en fidels usuaris de la pàgina d'accesnet, on cal fer la major part de les gestions que s'indiquen a continuació.


El dia 26 de juny, qui hagi fet les PAU podrà conèixer la nota a través d'accesnet.

Com a novetat d'aquest any, l'acreditació d'haver superat les PAU, amb la nota corresponent, es descarregarà des del portal accesnet.

Del 26 al 29 de juny, es pot fer una reclamació o sol·licitar una doble correcció, d'un o de varis exàmens. Cal llegir amb atenció les condicions i característiques en aquest escrit perquè, en el cas de la doble correcció, pot afectar negativament la nota ja obtinguda.


Fins el 3 de juliol n'hi ha temps per fer o canviar la preinscripció universitària, a la vista de les notes obtingudes. Per això, és molt útil consultar les notes de tall d'anys anteriors, per tal de fer-se una idea de la tendència. Les dels anys 2010 a 2014, es poden veure aquí. 

El 10 de juliol es coneixerà el resultat de la primera assignació de places universitàries.  Els assignats, hauran de matricular-se del 14 al 17 de juliol.

El 23 de juliol es notificarà el resultat de la 2ª assignació. I la matrícula la faran del 24 al 28 de juliol.
La 1ª reassignació no tindrà lloc fins el 3 de setembre. A partir d'aquí, n'hi haurà unes quantes més, quatre habitualment, fins a mitjans o finals d'octubre.
 

Quan es fan públiques les assignacions i les reassignacions, s'indica el corresponent termini de matrícula.
I després de totes les assignacions de places se sol publicar el llistat de les notes de tall.


40 comentaris:

  1. Lluís, tinc entès que enguany els vocals de centre no havíem d'anar a recollir la documentació oficial (tarja) a les Universitats respectives sinó que se'ls enviava als alumnes directament. Això vol dir que les enviaran als centres i que els alumnes SÍ han de venir a recollir-les?? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Jordi!
      Jo també havia sentit això que dius. Com que no ho tenia clar. he anat a les fonts. En aquesta pàgina,

      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/proves_dacces_a_la_universitat_pau/estructura_de_les_pau_i_qualificacio_de_la_prova/#FW_bloc_eb8af78b-bf0d-11e3-9d20-000c29052e2c_5

      a l'apartat "recollida de les notes" diu que l'alumne les ha de recollir al seu centre. Potser podries fer una consulta a:

      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      A veure què diuen. Si ho consegueixes aclarir, t'agrairia un missatge.
      Moltes gràcies!

      Elimina
  2. Bona nit LLuís, aquest any vaig fer les específiques per pujar nota i crec que m'ha anat bé, el cas es que on he de recollir les noves notes? Ja que ja vaig recollir la meva nota de les pau de l'any passat (general, aprovada) al meu institut, però aquest ja no compte?
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Si és com altres anys, l'hauries de recollir en el tribunal que t'ha examinat. De totes maneres, hi ha una certa confusió amb aquest tema: als centres s'ha dit una cosa, i el web oficial diu una altra. El millor que pots fer és una gestió en l'adreça que poso en la resposta a l'anterior pregunta.
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Mireu l'afegit que acabo d'escriure al final del post.

      Elimina
    3. Es a dir que es podrà descarregar? Però al matricular-me aniría amb el full imprès? Jo com ja he acabat 2n l'any passat i he aprovat la fase general i aquest any he fet les especifiques enviaran les meves notes noves "per correu amb informació" al meu antic institut ?
      Gràcies per la teva anterior resposta.

      Elimina
    4. Bona nit!
      Et descarregaràs la documentació amb les notes i ho hauràs d'imprimir per anar a matricular-te. Mira si les notes de la fase general ja hi són incloses. Suposo que sí, i per tant no hauràs de portar la tarja de l'any passat.
      El que rebi l'institut no t'afecta per res.
      Salutacions!

      Elimina
  3. Hola bones, aquest any m'he tornat a apuntat a la selectivitat per pujar la meva nota. He de certificar-les online o he d'anar a Via laietana a buscar-les com l'any passat? Una altra cosa, al intentar entrar per validar les meves notes, no em deixa entrar perquè no sé quin és el meu CSV..On està posat? Mersi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Has d'imprimir el certificat de les PAU. Jo tampoc sé què ès el CSV (no puc entrar a accesnet). Fes una consulta a l'oficina d'accés: tens l'adreça al web d'accesnet, a baix.
      Sort!

      Elimina
  4. Bona tarda Luis! Tinc un dubte: He fet la selectivitat aquest any i, en veure les notes, he reclamat la nota de castellà. La meva pregunta és, tindré una primera assignació el 10 de juliol o bé m'hauré d'esperar a la segona, en la qual hi haurà menys places?

    Gràcies per la teva ajuda!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho ignoro: si et donen el resultat abans del 10, hi entraràs a la 1a assignació. Si no, hauràs d'esperar.
      Sort!

      Elimina
  5. Moltes gràcies LLuis per aquest blog, es de gran ajuda en aquest moments tan difícils
    .La meva pregunta es , si he tret un 9.18 i la meva carrera esta en un 11 però la poso com primera assignació perdo oportunitat respecte a la segona ?
    La segona esta 9.23. La veritat no se que fer .
    Moltes gràcies .Lara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Lara!
      Si t'assignen la 1ª opció, t'has de matricular: no la pots canviar per la 2ª. Encara ets a temps de fer un canvi d'opcions.
      Sort!

      Elimina
  6. Bona tarda! Tinc dos preguntes : en primer lloc, vaig fer la selectivitat l'any passat i vull saber quina es la tarjeta de la PAU ja que no m'han enviat ningun correu. Si es el document anomenat "resum per a preinscripció" o me le de descarregar acessnet en el moment de la matricula?. En segon lloc, me e preinscrit al grau dEducacio infantil a la UDG ( nota de tall 5) i tinc un 8.9 m'agradaria saber si puc entrar o no tinc possibilitats. Gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marta!
      Comencem pel més senzill: amb la teva nota suposo que no tindràs cap problema per entrar-hi.
      Sobre la tarja: l'has de tenir de quan vas aprovar les PAU l'any passat. Si no la tens (pel que sigui), hauries de fer una consulta rápida a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      perquè et diguin què has de fer per tenir-ne una còpia. Dius que si tens prou amb aquest resum que dius. Sense la tarja, no et podràs matricular.

      Sort!

      Elimina
  7. Bones tardes, saps si es pot saber si t'han aceptat a l'UDG antes del dia 10 de juliol(dia de la 1a assignació)? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ho sento, però no. Potser, si proves al dia 9 a la tarda, ja es pugui conèixer el resultat de l'assignació. Només això.
      Sort!

      Elimina
  8. Hola Luis, vull estudiar educacio infantil a Girona ( 1a preferencia) la meva nota es un 8.34 i la nota de tall es de 5. Els ultims anys la nota de tall va ser molt alta, creus que aquest any si hi ha molta demanda tinc posibilitats d'entrar?.

    Enhorabona per aquest blog, ajudes a molta gent! Gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Suposo que no has de tenir problemes. La nota pujarà, però no tant.
      Sort!

      Elimina
  9. Bona tarda lluis! Una pregunta: l any passat vaig fer selectivitat i aquest any he fet especifiques per pujar nota. El cas es que fins a mitjans de juliol no estaré a casa meu i des del móbil no em deixa entrar a accesnet, ni tinc accés a cap ordinador. Vaig fer la pre-matricula el passat 20 de juny però em sortia, encara, la nota de l'any passat, he de tornar a fer la pre-matrícula o la nota ja s'actualitzarà amb la suma de les específiques que he fet aquest any?
    Espero que m'hagi explicat bé.

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      En dir prematrícula suposo que vols dir preinscripció, oi? No pateixis: ja inclouran la nova nota quan aparegui.
      Si vols, fes una consulta, per saber si pots accedir-hi amb el mòbil, aquí:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Sort!

      Elimina
    2. Moltissimes gracies lluis! No se k fariem uns quants sense tu... Jé! Bona nit!

      Elimina
  10. Hola Lluis, estic veient que aquest any hi ha molta demanda per Educació primària, ja sigui per a la UB o per a la UAB. El cas és que m'estic preocupant perquè no sé si entraré o si entro si estaré aprop de la nota de tall el 10 de juliol perquè he vist molts comentaris amb gent que no baixa del 10 coma algo. Tinc un 8,49 i vull entrar a la UB. A quant creus que pujarà la nota de tall d'aquesta carrera aquest any?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Em fas una pregunta que no puc respondre. En tot cas, et puc fer unes reflexions.
      L'any passat, la nota va baixar fins el 5, en part pel tema de la nota de castellà i català que s'exigia. Com aquest any.
      Pot haver-hi gent, com dius, que no baixa del 10. però, ni són tots, ni tan sols una majoria.
      Sincerament, crec que tens força possibilitats d'accedir-hi amb el teu 8,49. D'aquí a 10 dies sortirem de dubtes.
      Sort!

      Elimina
  11. Bona tarda, Luis.
    La meva nota d'accés és un 11,9 i vull fer Medicina. Creus que a la segona assignació hi ha cap possibilitat que baixi tant la nota? A Girona la nota de tall de l'any passat era 12,053; a Reus 12,044; i a Lleida, un 12,042. A més m'estic plantejant anar-me'n al País Vasc, on la nota de l'any passat va ser de 12,023... Creus que hi ha cap possibilitat?

    Per cert, per esperar-se a la segona assignació no s'ha de fer cap tràmit?

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Jo esperaria a la 1ª assignació, a veure què passa. Cada any és una mica diferent, tot i que ha anat pujant els últims anys...
      Si no entres en 1ª opció, no has de fer res: automàticament passes a la 2ª assignació. A partir de la segona, sí que ho has de dir, si vols continuar en el procés d'assignacions.

      Sort i salutacions!

      Elimina
  12. Bona tarda, Luis.
    M'agradaria consultar-te la meva situació.
    El passat dijous vaig fer la prematricula a la universitat amb diverses opcions. El cas es que probablement no m'agafin en cap donat que no m'arriba la nota. Em quedo curta.
    Llavors he pensat en fer l'examen de dues específiques al setembre i així provar d'arribar-hi.
    Les meves qüestions són:
    -Què haig de fer ara amb la prematricula? Hauría de cancel·lar-la o quelcom així?
    -Quines possibilitats tinc de que m'agafin al setembre? (Vull fer el grau de publicitat i rrpp)

    Gràcies per les molèsties! I disculpa tantes preguntes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      No has de cancel·lar res: simplement, no la fas servir i ja està.
      Per altra banda, sento decepcionar-te: el més probable és que al setembre ja no quedin places a Publicitat i RRPP, excepte a Vic, on la nota ha estat un 5 els últims anys. Si has posat Vic en la preinscripció, probablement t'agafaran aviat.

      Salutacions i sort!

      Elimina
  13. Bona tarda, Luis.
    M'agradaría consultar-te la meva situació.
    El passat dijous vaig fer la prematricula de la universitat. El cas es que probablement no m'agafin en cap de les opcions que vaig posar. Degut a això vaig pensar en presentar-me a la prova de les PAU del setembre de dues específiques.
    Dit això tinc dues preguntes:
    -Què hauría de fer a hores d'ara amb la prematricula? cancel·lar-la o quelcom així?
    -Quines possibilitats tinc de que m'agafin en el cas de que arribés a la nota de tall? Es molt arriscat fer la prova al setembre? (vull fer el grau de Publicitat i RRPP i ara mateix només em dona la nota un 8.56 i la nota de tall de l'any passat està en un 10.5)

    Gràcies per les molèsties. I disculpa tantes preguntes. Vaig una mica perduda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara veig la teva segona pregunta, on dius que tens un 8.56.
      Amb aquesta nota, l'any passat hauries entrat a la Universitat de Barcelona y a la de Girona, i gairebé a la de Tarragona.
      Per tant, no desesperis i a veure què passa. A més, cada any és diferent i no sempre segueix la mateixa dinàmica.

      Ànims i sort!

      Elimina
  14. Bondia, tinc una pregunta. Si t'agafen a la 1a preferencia fas la matricula entre els dies 14 i 17.
    Si t'agafen a la 2a o 3a preferencia i vols esperar el dia 23 a la 2n assignació, perds la plaça anterior? O es te que fer algun tramit?.
    Gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Si no et matricules de la 1a preferència, perds la plaça. Si vols esperar a la 2a assignació no has de fer cap tràmit: simplement, no matricular-te de la 1a preferència.
      Salutacions!

      Elimina
  15. Bon dia Lluis, abans de tot, gracies per aques blog!
    la meva pregunta es: jo aquest any he fet la fase especifica de les pau per pujar nota i ara necessito la documentacio per matricularme, pero per horaris mes impossible anar a buscar les notes a via layetana. Em puc descarregar el certificat per internet? I aquest ja val per a la matricula? He de portar la targeta de la fase general de les meves pau?
    si no pogues, podria anarhi algu en nom meu a recollirles?
    gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Marina!
      Gràcies per les teves paraules!
      Aquest any, es descarrega el certificat de los notes per accesnet. Quan ho facis, mira si també surten les de la fase general teves. Si no, necessitaràs portar per matricular-te la tarja que ja tens.
      No crec, per tant, que hagis d'anar a recollir res personalment.

      Salutacions!

      Elimina
  16. Benvolgut Lluis! Havent vist els teus coneixements sobre la selectivitat, t'estaria molt agraït si em poguéssis solucionar un dubte. Fa 2 anys vaig fer la selectivitat amb Ciències de la Terra a la fase comuna i només una específica, amb la que vaig obtenir una nota de un 8,4. M'agradaria tornar-me a presentar a específiques per aconseguir la nota que necessito (un 9'5, és a dir pujar 1'1 punts, ja que l'específica que vaig fer, encara no m'ha caducat). Seria possible presentar-me, aquest any 2016 i sense tocar la fase comuna, a Ciències de la Terra, com a específica encara que en el seu dia m'hi presentés en la fase comuna?
    És a dir, segons el que entenc, si això fós possible, al final del procés tindria Ciències de la Terra a la fase comuna i també a l'específica.
    T'agraïria l'ajuda i que em corregissis si tinc mal entesa alguna cosa sobre el procés que t'he descrit.

    Moltes gràcies i salutacions,

    Marc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Marc!
      Crec que, ja fa temps, algú em va fer una pregunta semblant. No es diu res d'això a cap document oficial. Qui m'ho havia consultat, va fer la pregunta a l'oficina d'Accés a la Universitat, i crec recordar que li van dir que podia fer-ho, perquè es tratava de convocatòries diferents.
      T'aconsello que facis la mateixa consulta a l'Oficina:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      T'agrairé que em puguis comunicar la resposta.
      Moltes gràcies i salutacions cordials!

      Elimina
    2. Bona tarda,
      En primer lloc, gràcies per l'ajuda.
      M'he informat tal com m'has dit i la resposta que m'han donat ha estat que, efectivament, al tractar-se de convocatòries diferents puc presentar-me a qualsevol assignatura específica encara que prèviament ja m'hagués examinat d'aquesta mateixa assignatura en la fase comuna. És a dir, que em presentaré a Ciències de la Terra com a específica encara que fa dos anys ja m'hi presentés a la fase comuna.
      Per últim, m'agradaria felicitar-te per aquest blog i animar-te a seguir-lo fent funcionar, ja que és una eina molt útil per a molts estudiants que a vegades ens trobem desorientats fruit de la complexitat del procés de la selectivitat i de la manca d'informació que hi ha a internet.

      Moltes gràcies,

      Marc.

      Elimina
    3. M'alegra que ho hagis aclarit. Moltes gràcies per dir-m'ho, i per les teves paraules d'encoratjament. Si tinc salut, penso continuar força temps amb el blog.

      Salutacions ben cordials!

      Elimina
  17. Hola i moltes gràcies pel blog!!

    El meu dubte, problema!!, és que tot i que tinc nota per entrar a educació primària, he suspés català i castellà. He pensat en fer pedagogia (no arribo ni a educació social ni a Psicologia) i, un cop obtinguts els 30 crèdits (mínim!) necessaris, demanar un canvi d'expedient. D'aquesta forma ja estic a la universitat, si m'agrada continuo i si no...

    Ho puc fer? O com no tinc aquestes provades de les PAU em denegarien el canvi d'expedient.

    Moltes gràcies de nou i felicitats pel blog!

    Mertxe

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Merxe! Crec que sí ho pots fer. De totes maneres, no estaria de més que fessis una consulta a la secretaria de la facultat on penses fer educació primària i plantegis el teu cas,
      Sort i salutacions!

      Elimina