dimecres, 3 d’octubre del 2007

COM TRIAR MALAMENT (2)

--Continuem amb el segon capítol de la sèrie--

3. Estudia el que tinguis més a prop. És evident que allunyar-se molt de casa pot suposar una despesa econòmica notable. Però, si no és així, o t'ho pots permetre, la tria d'estudis no s'ha de centrar únicament en tot allò que t'ofereix la teva ciutat o una universitat ben propera. Hi ha molta gent que es paga els estudis treballant...
De vegades, hi ha alumnes que trien estudis i universitat perquè el seu amic o amiga va allà, o per estar a prop del xicot o de la xicota. Això seria com triar la mitja taronja entre qui tens al costat, simplement per no anar més lluny. Oi que no ho faries? Anar a estudiar una mica lluny, o molt lluny, no és dolent. Sempre que es pugui fer i que ho facis pensant en els estudis o en el prestigi de la universitat.

4. Fes-ho pels teus pares, pels amics... Fill, has d'estudiar allò que jo no vaig poder. És evident que els pares han d'ajudar, però no han de decidir per tú: el futur l'has d'escriure tú mateix. Com tampoc has d'anar a la universitat perquè tots els teus amics ho fan (què seria de tú sense ells..!). Quan acabis els estudis, no t'emportaràs els amics també a la feina, oi?
Potser aquesta és la primera vegada a la teva vida que has de decidir quelcom important, perquè d'això en depén el teu futur professional. Fes-ho amb responsabilitat. Deixa't ajudar per qui creguis que et pot orientar millor. Però després has de decidir. Només tú!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada